Microsofts Vista-push når tastaturet

Microsofts Vista-push når tastaturet

Microsoft annonserte i går flere tastaturer som først og fremst er tilpasset Windows Vista.

Windows Vista nærmer seg, noe som også vises i Microsoft maskinvareannonseringer. I går offentliggjorde selskapet tre tastaturpakker som alle er tilpasset Windows Vista.

Ladeplaten

Den mest avanserte pakken, Wireless Entertainment Desktop 8000, består av et trådløst tastatur med bakgrunnsbelysning som tilpasser seg lysstyrken i rommet. Dette høres ut som en dårlig kombinasjon, siden lyset vil trekke en hel del strøm. Men både tastaturet og den medfølgende Wireless Laser Mouse 8000 er oppladbare og kan benyttes mens ladningen, som tar omtrent 90 minutter, pågår. Det hele gjøres enkelt ved å plassere tastaturet under laderen, mens musen plasseres på toppen av den. Laderen er i tillegg utstyrt med tre USB 2.0 porter.Den trådløse forbindelsen er Bluetooth-basert.

Wireless Entertainment Desktop 7000-pakken er identisk med 8000-pakken, bortsett fra at tastaturet ikke er oppladbart eller utstyrt med bakgrunnsbelysning. Det drives i stedet av fire AA-batterier.

Den tredje pakken heter Wireless Entertaiment Desktop 6000 og leveres med en enklere mus, Wireless Laser Mouse 6000.

Alle de tre tastaturene er utstyrt med hurtigtaster knyttet til funksjonalitet som kommer i Windows Vista. Gadget Button kan knyttes til de nye småprogrammene, Gadgets, som støttes av Vista. Windows Live Call Button skal gjøre det enklere å starte en tekst- eller videosamtale i Live Messenger.

Wireless Entertaiment Desktop 6000 kommer på markedet denne måneden til 849 kroner. Wireless Entertainmet Desktop 7000 kommer i oktober til 1399 kroner. Da vil også Wireless Laser Mouse 8000 kunne kjøpes separat til 799 kroner.

Wireless Entertainment Desktop 8000 vil koste 2299 kroner og blir første tilgjengelig i februar neste år.

Til toppen