MicroStation får Java-støtte

Fredag annonserte Bentley Systems under en global telekonferanse sine planer om å integrere Suns Java Virtual Machine (JVM) inn i sine kommende DAK-produkter.

Fredag annonserte Bentley Systems under en global telekonferanse sine planer om å integrere Suns Java Virtual Machine (JVM) inn i sine kommende DAK-produkter.

Ifølge Bentleys direktør, Keith Bentley, debuterer nå Bentley Systems med en ny arkitektur for sin rekke av konstruksjonsprogrammer, hvor JVM vil intergreres med Bentleys allerede annonserte ProActive VM som et lag over kjernen til MicroStation.

- Den kombinerte VMen vil kjøre Java-applets i tillegg til ProActive "modlets", opplyser Bentley, og legger til at JavaBeans også vil være svært anvendelige. Jeg tror at mange av applikasjonene vil være hyllekomponenter tilbudt av bean-tilbydere.

Han forteller videre at ProActive VM for sin del vi støtte modelleringsapplets med egenskaper som ikke støttes av JVM (ennå), slik som valutabehandling, transaksjonsprosessering og muligheten til å lagre koden til Java-appleten i en fil for å oppretteholde objekter.

Bentleys "modlets" vil også kunne inneholde designkontroller som varsler brukerne tidlig i produksjonsprosessen, hvis deres arbeid ikke stemmer overens med arbeidsspesifikasjonene. Dette vil ifølge Bentley forkorte konstruksjonssyklusen.

ProActive VM vil også fungere som en global mengde over andre utgivelser av MicroStation ved blant annet å tillate bakoverkompatibilitet med MicroStation Basic og MicroStation for Windows 95.

Bentley peker videre på fordeler forbundet med integrasjonen av JVM i forbindelse med samarbeid over weben. Dette inkluderer reduserte utgifter knyttet til vedlikehold av programvare og "kompilér én gang, kjør hvor som helst"-muligheten for enkel flyttbarhet mellom plattformer.

- Jeg spår at alle designverktøy vil bli skrevet i Java innen nær fremtid, sier Bentley.

Det ble under telekonferansen også opplyst at den integrerte VM-en først vil komme i et nytt produkt med navn MicroStation/J. Denne er planlagt i første kvartal 1998. Senere vil VM-en integreres inn i andre Bentley-produkter, inkludert en ny serie med tynne klienter.

Noen prisinformasjon var ikke tilgjengelig.

Til toppen