Midlertidig IE-løsning for webutviklere

Midlertidig IE-løsning for webutviklere

Microsoft har gitt ut en offisiell løsning for webutviklere som vil teste både IE 6 og IE 7 på samme maskin.

På grunn av forskjellene mellom Internet Explorer 6 og 7, er det nå ofte nødvendig for webutviklere å teste løsningene sine i begge versjoner av nettleseren. Problemet er at det offisielt ikke er noen måte å ha begge versjoner installert på samme PC.

Nå har Microsoft publisert en midlertidig løsning. Selskapet tilbyr en harddiskavbildning for Virtual PC som inneholder en ferdigaktivert utgave av Windows XP SP2, Internet Explorer 6 og IE7 Readiness Toolkit. Også Virtual PC-verktøyet er fritt tilgjengelig.

Dermed kan webutviklere og andre kjøre de to versjonene av IE i hvert sitt operativsystemmiljø.

Ulempen er at tilbudet bare gjelder fra til 1. april. Da stopper harddiskavbildningen å fungere. Løsningen er altså bare midlertidig. Om selskapet vil komme med en ny løsning før dette, er ikke oppgitt. Men behovet for å teste webløsninger i IE6, vil nok fortsatt være tilstede i lang tid framover. IE7 er kun tilgjengelig for Windows XP og Vista, i tillegg til Windows Server 2003, og all erfaring tyder på at det vil ta lang tid før alle XP-brukerne har oppgradert til den nyeste utgaven av nettleseren.

I en annonsering i IEbloggen skriver product manager Pete LePage at selskapet også i framtiden håper å kunne utgi slike avbildninger som en tjeneste til webutviklere. Selskapet skal nå vurdere å utgi eldre enda eldre versjoner av IE på denne måten, samt IE i operativsystemer med en annen språkdrakt enn engelsk.

Internet Explorer 6 Application Compatibility VPC Image kan lastes ned fra denne siden. På siden finnes det også en lenke til Virtual PC.

Til toppen