JUSS OG SAMFUNN

Midtøsten-konflikt påvirker IT-bransjen

Angrepene i Israel og Libanon rammer nå den store israelske IT-bransjen og blant annet Intel.

18. juli 2006 - 08:50

Israel har en stor IT-bransje, både av israelske selskaper og internasjonale aktører, blant annet Intel, som har satt opp flere store fabrikker og forskningssentere i Israel.

Rakett-angrepene til Hezbolla mot Nord-Israel var ikke inntil nylig noe problem for næringslivet, men med lengre rekkevidde nådde så rakettene den store kystbyen Haifa som bare ligger 35 kilometer fra grensen.

Rakett-angrepene og Israels angrep mot Libanon rammer derfor nå IT-bransjen. Microsoft forteller at selskapet har trukket sine folk ut av Libanon og Intel forteller at selskapet har flyttet noen av sine ansatte ned i bomberom. En del ansatte jobber også hjemmefra. Men selskapet har 2400 ansatte ved sitt forskningsenter i Haifa og hevder overfor Reuters at konflikten ikke rammer arbeidet.

Intel har en av sine store prosessor-fabrikker i Israel, men den ligger ved byen Kiryat Gat sør i landet og er dermed lite påvirket av konflikten.

Haifa huser også kontorer til Microsoft, Philips og flere andre store it-selskaper samt Technion Israel Institute of Technology, som utdanner flest til den israelske it-branjen. Universitetet er foreløpig stengt etter rakettangrepene på søndag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.