KARRIERE

Mikrobølgere fra Ericsson vant EM i ledelse

Ericsson Microwave Systems ble europamester i Business Management 1999. Det er ennå ikke for sent å melde seg på neste års konkurranse som starter i Norge 19. januar.

Herman Berg
3. des. 1999 - 12:24

Det finske programvareselskapet European Business Institute (EBI) har spesialisert seg på å utvikle dataverktøy som bedrifter kan benytte i den daglige driften. Skreddersydde planleggingssystemer og simulasjoner av løsning av komplekse problemstillinger er områdene EBI satser på.

EBI er også arrangør av det årlige europeiske arrangementet "Championship in Business Management", et spill der de deltakende bedriftene får testet sine lederegenskaper i vanskelige situasjoner. Turneringen mellom ulike store og små europeiske selskaper starter med nasjonale konkurranser og varer i over ett år før vinneren kåres.

I Norge starter konkurransen i januar neste år under navnet "NM i IT-ledelse", og det er enda mulighet for å melde seg på. Internett Kanal 1/digi.no er medarrangør (sammen med IKT Norge), og konkurransen styres av en importert finsk EBI-partner ved navn Ninni Kähkönen.

Vinneren av årets EM ble den svenske mobiloperatøren Ericsson. Den delen av Ericsson som driver med utvikling av kommunikasjonsteknologi i Mølndal i Sverige gikk seirende ut i finalen som gikk av stabelen i Paris den 26. november.

Over 3.000 europeiske profesjonelle folk innen næringslivet deltok. I EM-finalen ble det imidlertid et lokalt finsk-svensk oppgjør hvor Ericsson i Sverige blant annet fikk konkurranse av Ericsson i Finland i tillegg til erkefiende Nokia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.