BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mikrobrikke registrerer fingeravtrykk

Det franske selskapet SGS-Thomson har utviklet en mikrobrikke som registrerer fingeravtrykk elektronisk når man tar på det. Brikken gjør ikke bruk av optisk sansing.

Eirik Rossen
30. mai 1997 - 19:18

En prototype ble demonstrert på konferansen CardTech/SecurTech i Orlando i Florida 20. mai. Brikken merker mønsteret på fingertuppen ved å registrere variasjoner i den elektriske strømmen som renner i hudens furer og høyder. Prosjektet ble presentert tidligere i år på en internasjonal forskerkonferanse - International Solid State Circuits Conference.

I en pressemelding fra Thomson heter det at denne elektriske, i motsetning til optiske, teknologien tilbyr bedre gråtonebilder og egner seg bedre til personidentifisering. Den skal videre tilby bedre sikkerhet og være lettere og rimeligere i bruk. Fordi sensoren er konsentrert til en enkelt brikke blir kontrollapparatene mindre, og kan til og med implementeres på smartkort, slik at man ikke lenger må gå rundt og huske en mengde PIN-koder. Energibehovet skal være mindre enn 1 mW ved 5 V.

Oppløsningen er foreløpig 390 punkter per tomme (dpi - dots per inch). Kommende prototyper kan komme opp i 750 dpi.

Brikken tenkes brukt i adgangskontrollsystemer, datapåloggingssystemer, sikkerhetssystemer for Internett-transaksjoner og liknende. De første konkrete produktene med SGS-Thomson-brikken kommer kanskje allerede neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.