BEDRIFTSTEKNOLOGI

Militær radar sikres mot trådløse datanett

Pentagon og Wi-Fi-produsentene er blitt enige om hvordan trådløse datanett kan bygges ut uten å ødelegge for militær radar.

3. feb. 2003 - 08:36
Pentagon

International Telecommunications Union

Les også

To amerikanske senatorer, Barbara Boxer (demokrat fra California) og George Allen (republikaner fra Virginia), har fremmet et lovforslag, døpt "Jumpstart Broadband Act" som tar sikte på å legge forholdene til rette for en rask utbygging av offentlig tilgjengelige 802-11a-nettverk i amerikanske byer og tettsteder.

Pentagon frykter at dette vil medføre en så voldsom økning i trafikk i 5 GHz-båndet at militære radarer som sporer fly og skipsfart ikke vil fungere etter hensikten.

I et kompromiss som ble inngått mellom Wi-Fi-leverandørene og de militære fredag, gikk leverandørene med på å bygge inn teknologi i utstyret slik at de er i stand til å merke virksomhet fra militære radarer, og sørge for å unngå å blande sine signaler med dem fra radarene. Kompromisset spesifiserer hvor følsom denne teknologien skal være.

Som motytelse vil Pentagon ikke motsette seg økningen av radiospektrumet som 802.11a-utstyret skal kunne breie seg over.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.