BEDRIFTSTEKNOLOGI

Miljøforskrift - godt nytt for Alternativ Data

Dersom den foreslåtte miljøforskriften blir vedtatt kan den bli en kostbar affære for norske IT-bedrifter. For resirkuleringsbedriften Alternativ Data vil imidlertid skjerpede miljøkrav bety mer penger i kassa.

Eirik Flaa
23. sep. 1997 - 17:27

Forslaget til ny miljøforskrift for såkalt EE-avfall kan bli en kostbar affære for landets IT-bedrifter. Men det finnes unntak: Oslo-bedriften Alternativ Data A/S, som satser på gjenbruk av brukt datautstyr, vil trolig nyte godt av de nye forskriftene, tror administrerende direktør i selskapet, Paal S. Raaholt.'

- Jeg er usikker på om det får noen direkte konsekvens, men dette vil trolig føre til en holdningsendring som kommer vår virksomhet tilgode, sier Raaholt til digi.no. Han forklarer at det i første rekke er snakk om en mulig rasjonaliseringsgevinst for selskapet, ettersom KDLs sentralmottak vil ta seg av det ubrukelige utstyret.

- Vårt problem i dag er at vi sliter med for store mengder helt ødelagt og ubrukelig datautstyr. Å skille ut og avhende dette utstyret er svært kostnadskrevende, men med KDLs sentralmottak for avfall vil vi trolig få inn mer kurant utstyr, sier Raaholt, som forøvrig er udelt positiv til de den nye miljøforskriften

- Slik Alternativ Data er organisert i dag er dette fortsatt delvis en ideell organisasjon. Samfunnets miljøgevinst ved denne forskriften er derfor minst like viktig for oss som de økonomiske konsekvensene for selskapet, sier Raaholt, som forklarer at Alternativ Data ved siden av sin forretningsvirksomhet også gir bort gammelt datautstyr til ideelle organisasjoner som opererer i den tredje verden. Likevel klarer Paal Raaholt å drive virksomheten sin med overskudd.

- Av en omsetning på rundt 15 millioner i 1996, satt vi igjen med mellom 700.000 og 800.000, sier Raaholt, som forespeiler seg at omsetningen for 1997 vil ligge rundt 20 millioner kroner. Overskuddet vil ventelig ligge noe høyere enn for fjoråret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.