Miljøungdom vil mørklegge Nettby

Det er friske diskusjoner om hvor hensiktsmessig det er med «Earth Hour».

Miljøungdom vil mørklegge Nettby

Det er friske diskusjoner om hvor hensiktsmessig det er med «Earth Hour».

En miljøaksjon i Sydney i 2007 er forbildet for miljøungdom som vil mørklegge Norges nest største nettsamfunn Nettby i en kveldstime siste lørdag i mars.

Aksjonen «Earth Hour», en av verdens største, er med andre ord kommet til Norge. Ideen er at ved å slukke lyset, så minner man om de alvorlige miljøtruslene mot verden.

I Sydney, og siden i andre byer som New York og Roma, har aksjonen vært svært synlig, noe bildene nedenfor viser.

Aksjonen i Norge gjennomføres derimot virtuelt. Man melder seg på aksjonen ved å laste ned en «lysbryter». Lørdag 28. mars klokken 20.30 «skrur man av lyset», og ens nettprofil går i svart, fram til klokken 21.30.

– Målet med å mørkelegge Nettby er å engasjere ungdom i kampen for sin egen fremtid. I tillegg håper vi at engasjementet på nettet vil spre seg til den virkelige verden og bidra til at vi når målet om at en million slukker lyset under Earth Hour i Norge, sier Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF, som sammen med hovedsamarbeidspartner IKEA, er initiativtakerne til klimaaksjonen på Nettby.

Det skal være første gang et norsk nettsamfunn brukes til å gjennomføre en miljøaksjon.

Søk på Nettby avdekker et tjuetalls ulike «Earth Hour»-grupper med til dels svært friske diskusjoner for og mot aksjonen. I skrivende stund har den største gruppen 1583 medlemmer og 1162 innlegg.

Sydney før og under Earth Hour.
Sydney før og under Earth Hour.
Roma før og under Earth Hour.
Roma før og under Earth Hour.

    Les også:

Til toppen