RESULTATERFINANS

Millardbeløpet krymper

Den initielle kjøpesum på 9,6 milliarder dollar som Compaq skulle betale for Digital, krympet i løpet av gårsdagen til 8,55 milliarder etter massivt fall i Compaq-aksjen.

Eirik Flaa
27. jan. 1998 - 16:15

Compaq-aksjen fikk kraftig medfart mandag etter at selskapet meldte at det vil overta Digital for 9,6 milliarder dollar. I løpet av dagen falt Compaq-aksjen med nesten ni prosent - eller 2,75 dollar - til 29 dollar. Ettersom overgangssummen i tillegg til et kontantvederlag besto av 0,945 Compaq-aksjer per Digital-aksje betyr dette at initialbeløpet på 9,6 milliarder dollar i løpet av handelen mandag ble redusert med mer enn èn millard dollar til 8,55 milliarder dollar.

- Dette kan være en reaksjon på at overgangssummen er noe høy i et kortsiktig perspektiv, sier analytiker og leder for IT-satsingen i Cavendish Corporate Finance i London, Lars Andersen til digi.no. Han tror ikke kursfallet vil hindre generalforsamlingen å godkjenne oppkjøpsplanene.

- Å utvikle seg på servicesiden er noe Compaq lenge har ønsket. Et oppkjøp av Digital gir svært gode muligheter for dette, og jeg tviler på at eierne vil la denne muligheten gå fra seg, sier Andersen.

Som en motvekt til Compaq-fallet gikk kursen på Digital til himmels etter budet som i løpet i utgangspunktet lå nærmere 25 prosent over markedsverdien på Digital.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.