Millennium-frø - for sikkerhets skyld

Tidsriktige amerikanske gartnerier satser på millennium-frø - for folk som vil ha selvdyrket mat når resten av verden går under ved årtusenskiftet.

Tidsriktige amerikanske gartnerier satser på millennium-frø - for folk som vil ha selvdyrket mat når resten av verden går under ved årtusenskiftet.

Det er særdeles populært å selge slikt over Internett, og ifølge Associated Press er interessen suverent størst hos folk som aldri har sådd noe i hele sitt liv. Mange gartnerier har satt sammen spesielle frøpakker, med en rekke urter i tillegg til de såkalte apokalyptiske grønnsakene - poteter, kål, bønner, gulrøtter, kålrot osv. Det legges stor vekt på at frøene er av den gammeldagse typen, slik at plantene som vokser opp av dem kan brukes til å produsere nye frø, dersom du er nøye med å følge bruksanvisningen.

Hvis du følger pekeren i høyre marg til nettsted-kategorien "Millennium-frø", kan du ved selvsyn - til ergrelse eller inspirasjon - sjekke følgende tidsaktuelle tilbud:

  • "Y2K Special" fra Heirloom Seeds
  • "Millennium Victory Garden Kit" fra Territorial Seed Company
  • "Survival Seeds" med spesiell vekt på kålrot, fra Seeds of Change
  • Millennium Seeds som drives av en dataselger på fritida. I mars fikk han en omsetning på 25.000 dollar, og har naturlig nok bestemt seg for å ta permisjon fra jobben for å selge frø så lenge det fortsatt er rimelig grotid igjen til nyttårsaften.

Mye av Internett-markedsføringen ordnes gjennom regionale velforeninger som har opprettet egne web-sider for å veilede engstelig sjeler gjennom mer eller mindre gjennomtenkte årtusenforberedelser. Å dyrke en allsidig kjøkkenhage er sikkert ikke det verste man kan finne på for å dempe angsten eller tilegne seg et mer jordnært livssyn. På pekeren til "Millennium-frø" har jeg lagt inn to eksempler på amerikanske lokalpatrioters holdning til grundige år 2000-forberedelser, fra dalene Napa og Sonoma i California, yndede utfarts- og boområder for nerdene som pendler til Silicon Valley for sine penger.

Til toppen