Milliard-distributør bytter eier

Nord-Europas største datadistributør har solgt sitt irske og sine tre skandinaviske kontorer til ledelsen i Danmark. Pris: Hemmelig.

Nord-Europas største datadistributør har solgt sitt irske og sine tre skandinaviske kontorer til ledelsen i Danmark. Pris: Hemmelig.

Distributørene er usynlige, men deres lager- og transport-virksomhet gir milliardomsetning og stor makt. Her i Norge styrer fem større distributører mesteparten av datasalget. Men marginene er syltynne og selskapene er utsatt for sterke og raske svingninger.

I det stille skjer det store endringer, for amerikanske CHS har slitt tungt i hele år. For å rydde opp og gi resten av selskapet et løft, selger CHS nå sin norske, svenske, danske og irske virksomhet, skriver danske Computerworld.

Det gjør de neppe med lett hjerte, for den skandinaviske virksomheten var arvesølvet i selskapet. CHS betalte 900 millioner kroner høsten 1997 for det den gang børsnoterte norske selskapet Santech. Til sammen omsatte CHS i Norden for fem milliarder kroner i fjor og har bidratt med 60 prosent av resulatet i konsernet.

Kjøperne av CHS-kontoret er ledelsen i Danmark med nordisk sjef Christian Svärd i spissen. Men økonomisjef i CHS Norden, Henrik Busch, vil overfor digi.no ikke ut med hva ledergruppen skal betale. Men det er klart at selskapet overtas med hud og hår. Det nye selskapet skal hete Micro Santech Group.

Økonomidirektør i Norge, Alex Jensen, forteller at eierskiftet ikke vil få noe å si for partnere, kunder eller ansatte.

- Det har vært problematisk å jobbe under et moderselskap som sliter økonomisk når vi selv gjør det bra. I første halvår omsatte vi for 1,3 milliarder kroner med et resultat på 15 millioner før skatt. Dette er et hyggelig resultat i vår bransje, sier Jensen til digi.no.

Til toppen