AVTALER & KONTRAKTER

Milliard-kontrakt avgjøres til uken

Snart får Ementor-sjef Arne A. Jensen vite om han får gigantkontrakten han har satset så mye på.

6. jan. 2004 - 09:16

Det knytter seg stor spenning til hvem som går av med seieren og vinner anbudet Helsebygg Midt-Norge. Kontrakten blir kanskje den største IT-avtale i Norge i år, som over en periode på ti år kan ha en verdi på opptil en milliard kroner.

Ementor, Siemens og Telenor er blant de tre store aktører som kjemper om den gullkantede kontrakten. Helsebygg Midt-Norge har besluttet å kun bruke én totalentreprenør. Den som vinner vil dermed få totalansvaret får all IKT-implementering mot universitetssykehuset St.Olavshospitalet framover. Den første fasen har en ramme på 450 millioner kroner.

I tillegg får vinneren en mulig opsjon på innføre de samme IT-systemene på de andre sykehusene i helseregion Midt-Norge. Dermed kan kontrakten poteniselt ha en totalverdi på opp mot en milliard kroner.

Det ligger mye prestisje i anbudet. Bare Ementor har investert fem millioner for å besvare den enorme kravspesifikasjonen.

Tidligere i høst avslørte digi.no at IT-giganten IBM trakk seg fra budprosessen. (se sak på høyre side)

Kontrakten innbefatter en stor leveranse av både tradisjonell maskinvare og avanserte trådløse systemer. I tillegg kommer åtte års drift av systemene. Sykehusets satsing på et totalt IP-basert system og mange trådløse komponenter vil trolig gjøre Universitetssykehuset i Trondheim til et av de mest avanserte i verden.

- Vi vil velge den økonomisk mest fordelaktige avtalen selv om vi også vil gjøre noe risikoanalyser - vi er opptatt av at leverandøren skal leve igjennom hele kontraktsperioden, har prosjektleder Tore Indreåk tidligere sagt til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.