Milliardavtale med SAS gir nye jobber i CSC

SAS har forlenget outsourcingavtalen med CSC med to nye år.

SAS har forlenget outsourcingavtalen med CSC med to nye år.

SAS har forlenget outsourcingavtalen med IT-leverandøren CSC med to nye år. Det betyr at kontrakten nå løper til 2011. Kontraktforlengelsen kommer ett år før planlagt og det medfører at CSC på nordisk plan skal ansette 30–40 nye medarbeidere.

Den opprinnelige avtalen mellom SAS og CSC trådte i kraft i 2004, og løper i fem år med en to års opsjon og ytterligere to ett års opsjoner. Avtalen har en verdi på nærmere 10 milliarder kroner hvis SAS benytter alle opsjoner. Flyselskapet har allerede nå valgt å utøve den første opsjonen på to år.

I henhold til kontrakten skal CSC levere IT-rådgivning, systemintegrasjon, applikasjonsutvikling og -vedlikehold samt IT-infrastrukturytelser til oppfyllelse av SASs forretningskritiske behov, herunder booking- og billettreservasjonssystemer, billettløs reiseteknologi, systemer til selvbetjent check-in, flyvedlikehold og lastekontroll.

CSCs virksomhet i Norge ble styrket som en følge av den opprinnelige avtalen, ved at nesten 150 medarbeidere fra flyselskapets eget IT-selskap ble en del av CSC i Norge i fjor. Forlengelsen av SAS-avtalen, samt økt oppdragsmengde fra øvrige kunder, gjør nå at CSC ansetter stort både i Norge samt over hele Norden.

Siden den opprinnelige kontrakten ble underskrevet har CSC blant annet utviklet et nytt system for selvbetjening, Mobile Check-in, som gjør det mulig for de reisende å sjekke inn direkte via mobiltelefonen og unngå lange køer i avgangshallene. Samtidig er helt nye teknologiske løsninger i ferd med å lanseres.

Til toppen