RESULTATERFINANS

Milliardbot til IT-gigant

Punger ut, men innrømmer ikke feil.

KJEMPEBOT: CSC har hovedkvarter i Falls Church i den amerikanske delstaten Virginia.
KJEMPEBOT: CSC har hovedkvarter i Falls Church i den amerikanske delstaten Virginia. Bilde: CSC
5. jan. 2015 - 16:14

CSC har siden 2011 vært under etterforskning for regnskapsrot.

Den amerikanske konsulent-, drift- og tjenestegiganten har nå vedtatt en bot på 190 millioner dollar.

Inkludert relaterte utgifter har selskapet tatt en avsetning på 200 millioner dollar, tilsvarende 1,52 milliarder kroner etter dagens kurs.

Saken har bakgrunn i angivelige feil og misligheter knyttet til oppdrag i Norden, Australia og en kontrakt med Storbritannias nasjonale helsevesen. Dette i perioden 2009 til 2012.

Straffen er del av et forlik med det amerikanske kredittilsynet (SEC), som også pålegger selskapet å gå tilbake og endre regnskapene tilbake til 2009.

Vedgår ikke feil

Milliarboten er ifølge det formelle skrivet vedtatt uten at selskapet «verken innrømmer skyld eller avviser påstandene».

Kunngjøringen kom på en av fjorårets siste dager, nærmere bestemt mandag i forrige uke. Forliket er omtalt blant annet av The Washington Post og Bloomberg.

CSC gikk tidligere under navnet Computer Sciences Corporation, men i nyere tid har de gått over til kortformen. De er et Fortune 500-selskap med hovedsete i delstaten Virginia, og kunder verden over. De har også en avdeling i Norge. Globalt opererer selskapet med rundt 74.000 ansatte.

I siste kvartal presentert i november omsatte de for 3,08 milliarder dollar med 151 millioner dollar på bunnlinjen. Det overskuddet er følgelig mer enn spist opp av boten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.