DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Milliarddryss gir unik mulighet til digitalisering i småkommuner

Staten øser 2,5 milliarder inn i arbeidet med kommunereformen. Mye av pengene går til digitalisering. For småkommuner gir det en unik mulighet, men få ansatte, lavere inntekter og store avstander gjør jobben krevende.

Stort ansvar: Anne Ruth Botn Bjørlo er IKT-ansvarlig med ansvar for digitaliseringsprosessen i forbindelse med sammenslåingen av Eid og Selje til Stad kommune. De får mye penger fra det offentlige til satsingen, men arbeidet er også svært ressurskrevende.
Stort ansvar: Anne Ruth Botn Bjørlo er IKT-ansvarlig med ansvar for digitaliseringsprosessen i forbindelse med sammenslåingen av Eid og Selje til Stad kommune. De får mye penger fra det offentlige til satsingen, men arbeidet er også svært ressurskrevende. Foto: Jørn-Arne Tomasgaard

NORDFJORDEID (digi.no): – Kommunereformen er en anledning til å stille seg spørsmålet om det vi har er bra nok, eller om vi skal tenke nytt. Vi må få alt opp i lyset. Vi begynner med infrastruktur, vi må sørge for bredbånddekning til de områdene der folk skal bo. Vi skal kartlegge sonene der det ikke er internettdekning, vi skal kartlegge kommunale bygg og offentlige kontor. Vi skal også kartlegge systemene våre. Det er to ulike kommuner med dobbelt opp av de fleste system, sier Anne Ruth Botn Bjørlo. Hun er IKT-ansvarlig i Stad2020, en sammenslåing av kommunene Eid og Selje der også bygden Bryggja fra nåværende Vågsøy kommune blir med.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.