RESULTATERFINANS

Milliardgevinst på Spotify

Norsk ventureselskap.

De to gründerne i Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon, har fått investorene til å flokke seg rundt musikktjenesten. Det norske ventureselskapet Northzone kom inn tidlig og har nå en urealisert milliardgevinst.
De to gründerne i Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon, har fått investorene til å flokke seg rundt musikktjenesten. Det norske ventureselskapet Northzone kom inn tidlig og har nå en urealisert milliardgevinst. Bilde: Spotify pressefoto
5. des. 2013 - 08:21

Det norske ventureselskapet Northzone har en urealisert gevinst i det svenskbaserte musikkstrømmeselskapet Spotify på hele 2,2 milliarder norske kroner. Det melder Dagens Næringsliv.

Selv om selskapet har til gode å tjene penger har investorene flokket seg om musikkstrømmetjenesten, som erobrer stadig nye markeder. I november hentet selskapet inn 1,5 milliarder kroner i en emisjon, som priset selskapet til 24,4 milliarder kroner.

– Folk mente vi var gale da vi investerte i Spotify i 2008, sier Northzone-partner Tellef Thorleifsson i en kommentar til avisen. Etter det DN erfarer skal han og resten av investeringsteamet ha oppnådd en gevinst på 1380 prosent i løpet av de fem årene de har eid aksjer i musikktjenesten. Ifølge Thorleifsson var ikke det en tilfeldighet.

– Vi har bevisst sett på muligheter innen digital underholdning og musikk. Spotify er faktisk ikke et tilfeldig lodd for oss, det er bevisst jobbing.

Northzone er nå i ferd med å etablere sitt syvende fond og har hentet inn 1,2 milliarder kroner fra interesserte investorer. Pengene skal plasseres i nordisk-baserte teknologiselskaper. Siden starten i 1996 har selskapet investert i en rekke teknologi-selskaper som Energy Micro, Funcom og NextGenTel.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.