Milliardkjøp styrker Cisco-konkurrent

Brocade mener overtakelsen av Foundry vil la dem fornye sine produkter langt raskere.

Milliardkjøp styrker Cisco-konkurrent

Brocade mener overtakelsen av Foundry vil la dem fornye sine produkter langt raskere.

To store leverandører av utstyr for avanserte nettverk melder at de slår seg sammen. Brocade kjøper Foundry Networks i en transaksjon verdsatt til rundt 2,8 milliarder dollar.

Siden Foundry har likvider og kortsiktige investeringer anslått til over 800 millioner dollar, ifølge San Jose Mercury News, blir nettoutlegget for Brocade i underkant av 2 milliarder dollar. Selskapets markedsverdi er i dag rundt 3 milliarder dollar. Kjøpet av Foundry finansieres hovedsakelig ved å låne 1,5 milliarder dollar fra Bank of America og Morgan Stanley.

Kjøpet er godkjent av styrene i Brocade og Foundry. For å realiseres, må det godkjennes av amerikanske myndigheter og av aksjonærene i Foundry.

Det sammenslåtte selskapet skal hete Brocade, og ledes av Mike Klayko, dagens toppsjef i Brocade.

Brocade har først og fremst gjort seg bemerket innen utstyr beregnet på lagringsnettverk (SAN), mens Foundry er nest størst, etter Cisco, i markedet for Ethernet-utstyr. Selskapenes ledelse mener de to utfyller hverandre. Analytiker Zeus Kerravala siteres i den offisielle pressemeldingen fra Brocade dit hen at Brocade får en produktportefølje som kan møte behovet til kunder på jakt etter løsninger på stadig mer komplekse IT-utfordringer. Til Mercury News presiserer Kerravala at kjøpet gjør Brocade til det naturlige alternativet til Cisco.

Ifølge Brocade-sjef Klayko står nettutstyr ved et vendepunkt, med mange utfordringer innen konvergens som fortsatt må løses. Han mener kjøpet av Foundry vil sette fart i Brocades produktutvikling.

Foundry har 1100 ansatte og har vært børsnotert siden september 1999. I forrige regnskapsår omsatte de for 607 millioner dollar og oppnådde et resultat på 81 millioner dollar. Brocade omsatte for 1,2 milliarder dollar og bokførte et resultat på 77 millioner dollar.

Klayko tok over som Brocade-sjef i januar 2005 for å føre selskapet ut av en aksjeopsjonsskandale. I januar i år ble hans forgjenger, Greg Reyes, dømt til 21 måneders utbetinget fengsel og en bot på 15 millioner dollar. I juni inngikk Brocade en avtale med sine aksjonærer om å kompensere dem med opptil 160 millioner dollar.

Til toppen