AVTALER & KONTRAKTER

Milliardkontrakt til Steria

– Dette samarbeidet vil bli fulgt med argusøyne, sier Norgessjef.

Sjefen for Steria i Norge, Kjell Rusti, mener deres siste milliardkontrakt med britiske myndigheter vil bli fulgt med argusøyne av regjeringssjefer.
Sjefen for Steria i Norge, Kjell Rusti, mener deres siste milliardkontrakt med britiske myndigheter vil bli fulgt med argusøyne av regjeringssjefer. Bilde: Hanne Kristine Fjellheim
13. nov. 2013 - 08:27

Steria har vunnet en gigantkontrakt med offentlig sektor i Storbritannia. Kontrakten gjelder den britiske regjeringens administrasjon og har en varighet på ti år, med en potensiell verdi på hele 10 milliarder kroner.

Jubelbrølet etter kontraktseieren høres helt til Oslo. Sterias Norges-kontor sendte onsdag morgen ut en pressmelding hvor de beskriver hva de skal gjøre for den britiske regjeringen.

– Dette er én av de største og viktigste kontraktene Steria har vunnet gjennom historien. Avtalen representerer dessuten en milepæl i arbeidet med å strømlinjeforme regjeringsapparatet i Storbritannia. Modernisering av offentlig sektor er et høyaktuelt tema, og jeg tror mange lands regjeringssjefer kommer til å følge samarbeidet med argusøyne, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norg, i nevnte pressemelding.

Kontrakten går ut på at Steria oppretter et felleseid selskap med den britiske regjeringen. Selskapet, Shared Services Collected Ltd., blir eid 75 prosent av Steria og 15 prosent av britiske myndigheter. Dette selskapet skal levere delte tjenester innen finans, HR og anskaffelser til Arbeids- og pensjonsdepartementet, Mat-, miljø og distriktsdepartementet sant til den britiske miljøetaten. Flere departementeter og underliggende etater kan bli omfattet siden.

Det er ikke første gang Steria går inn på denne type avtaleforhold. Også med britiske helsemyndigheter har Steria etablert et tilsvarende deleid selskap som leverer til samtlige helseforetak. Her har 100 helseforetak, skriver Steria i meldingen, kjøpt tjenenester innenfor lønn og regnskap.

– Det er bare naturlig at offentlige foretak deler visse tjenester. Da slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, kommenterer Rusti.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.