RESULTATERFINANS

Milliardoppkjøp i boks

Ingen vei tilbake for Hewlett-Packard.

IKKE BRUK
IKKE BRUK Bilde: REUTERS/Jose Luis Villegas
4. okt. 2011 - 08:56

Hewlett-Packard meldte mandag kveld at de er i mål med oppkjøpet av det britiske programvareselskapet Autonomy etter at de måtte utsette fristen for å akseptere budet.

87,3 prosent av det britiske søketeknologiselskapets aksjonærer hadde akseptert budet på til sammen 10,4 milliarder dollar, eller 61, 4 milliarder norske kroner. Dette var hele 79 prosent over det som var markedsverdien på selskapet i tiden før budet fra HP kom. Det melder Financial Times.

Men den kjøpte Autonomy for HP, Leo Apotheker, fikk ikke gleden av å gjennomføre kjøpet. Han fikk sparken i slutten av september. Lederskiftet i HP fikk flere investorer til å frykte at den amerikanske IT-giganten ikke ville gjennomføre kjøpet. Apotheker fikk også mye kritikk for den svært stive prisen de betalte for selskapet.

Etter at Meg Whitman tok over som toppsjef i HP har det også vært spekulert i om hun støttet oppkjøpet, som indikerte en viktig strategiendring for selskapet. Både hun og styreleder i HP, Ray Lane, har bekreftet at de støtter oppkjøpet, men har spilt ned den strategiske endringen kjøpet var ment å innebære. Uansett ville det vært nesten umulig for selskapet å komme seg ut av oppkjøpet når det først var satt i gang.

Forrige uke kom også Oracle med noen velvalgte stikk til sin rival HP i forbindelse med oppkjøpet. I meldingen skriver selskapet at Autonomy ble forsøkt solgt til dem, men at prisen var alt for høy. Dette nektet imidlertid Autonomys toppsjef og gründer, Mike Lynch, for og det endte med en ordkrig mellom Autonomy og Oracle.

The Lynch shopping visit to Oracle is easy to verify. We still have his PowerPoint slides, meldte Oracle i den oppsiktsvekkende pressemeldien.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.