RESULTATERFINANS

Milliardsmell for TeliaSonera

Omstrukturering og motgang i flere land.

TeliSonera-sjef john Dennelind varsler at 2013-regnskapet skal belastes maksimalt.
TeliSonera-sjef john Dennelind varsler at 2013-regnskapet skal belastes maksimalt. Bilde: TeliaSonera
16. jan. 2014 - 11:26

TeliaSonera legger fram regnskapet for fjerde kvartal og hele året 2013 30. januar. I en pressemelding i dag sier selskapet at kvartalsregnskapet vil inneholde betydelige engangsutgifter. Disse utgiftene vil belaste bunnlinjen med i overkant av 2,5 milliarder (svenske) kroner.

Den største engangsutgiften, nesten 1,2 milliarder svenske kroner, er en nedskriving av goodwill i Danmark og Litauen. Årsaken oppgis å være mobil og bredbånd i Danmark og mobil i Litauen.

På grunn av problemer med 4G-satsingen i Kazakhstan, der TeliaSonera ikke har 4G-lisens men har overtatt en Wimax-basert satsning, føres en engangsutgift på 598 millioner kroner.

TeliaSonera gjennomfører en omfattende konsolidering av sine IT-systemer. Foreldede systemer og plattformer med bokført verdi 565 millioner kroner strykes i sin helhet fra regnskapet.

De øvrige postene går fram av denne oppstillingen:

Merk at den posten som er oppført øverst, netto fortjeneste fra mobiltårn i Spania, er positiv for bunnlinjen, i motsetning til alle de andre.

Merk også at restrukturering er oppført med 229 millioner kroner. Tilsvarende poster er oppført i de øvrige kvartalsregnskapene. TeliaSonera opplyser at årsregnskapet vil bli belastet for så vidt over 1,2 milliarder kroner i restruktureringskostnader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.