BEDRIFTSTEKNOLOGI

Milliardsøksmål mot Microsoft

Syv tidligere og nåværende ansatte i programvaregiganten Microsoft skal saksøke selskapet og styreformann Bill Gates (bildet). De syv krever hele 5 milliarder dollar, cirka 45 milliarder norske kroner, på grunn av diskriminering.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. jan. 2001 - 08:52

Onsdag skal det etter planen bli reist et søksmål mot Microsoft og styreformann Bill Gates, fra syv tidligere og nåværende ansatte som mener seg utsatt for diskriminering og urettferdig behandling på grunnlag av rasebakgrunn. Det melder Financial Times og flere andre amerikanske medier.

De som saksøker mener at de har blitt urettferdig behandlet, og at Microsoft diskriminerer afro-amerikanere blant annet gjennom urettferdige evalueringer, forfremmelser og oppsigelse på feil grunnlag.

Advokaten til de syv saksøkerne sier til amerikansk media at det skal avholdes en pressekonferanse onsdag denne uken, som skal opplyse nærmere rundt detaljene om søksmålet.

Advokaten, Willie Gary, forteller blant annet til Financial Times at det bare er 2,6 prosent av Microsofts 21.400 ansatte som er av afro-amerikansk opprinnelse og bare 1,6 prosent av selskapets 5.200 ledere var mørkhudede.

Microsoft selv vil ikke kommentere saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.