AVTALER & KONTRAKTER

Millionavtaler til EDB

Redd Barna og GIEK har valgt EDB Ergogroup som totalleverandør.

14. juli 2011 - 08:13

EDB Ergogroup melder onsdag ettermiddag at de har inngått to større driftsavtaler. Avtalene ble presentert samme dag som selskapet kunne fremlegge tall for andre kvartal.

Den største av de to kontraktene selskapet inngikk er med Garanti-instituttet for eksportkreditt (GIEK), der EDB Ergogroup blir totalleverandør på løsningssiden i fire år fremover.

Avtalen innebærer at GIEK skal ta i bruk EDB ErgoGroups standardløsning knyttet til deres arbeid med å stille garantier i forbindelse med norsk eksport, eksport som fremmer norsk interesse, og investeringer i utlandet. Samlet kontraktsverdi i avtaleperioden er om lag 30 millioner kroner.

- Mest fordelaktig løsning

- Gjennom denne avtalen får EDB ErgoGroup rollen som integrator og leverandør av IT-løsninger for GIEKs garantifaglige- og generelle saksbehandling, skriver EDB Ergogroup i en børsmelding.

Integrasjonsrollen, melder selskapet, gjør at GIEK vil få en enhetlig leveranse basert på samme tekniske plattform med et enhetlig brukergrensesnitt

- Vi valgte EDB ErgoGroup fordi selskapet leverte den økonomisk mest fordelaktige løsningen. Selskapet har svært sterk faglig kompetanse innen bank og finans og dokumenthåndtering. Det er en fordel at selskapet leverer alle applikasjoner "in house". Dette gir oss redusert risiko fordi EDB ErgoGroup har all nødvendig fagkunnskap internt og full kontroll over produktutvikling og integrasjon mellom de ulike applikasjonene som er en del av leveransen, sier Håkon A. Løe i GIEK i en kommentar.

Redd Barna i skyen

EDB Ergogroup kunne også melde at de har blitt valgt av Redd Barna som en ny IT-leverandør. Selskapet skal drifte infrastruktur, nettverk- og klientløsninger samt applikasjoner og serviceledelse. I tillegg skal selskapet bistå Redd Barna med IT-rådgivning.

- Redd Barna er en spennende kunde og har outsourcet IT-virksomheten i flere år. Derfor er det ekstra gledelig at de nå velger EDB Ergogroup som ny leverandør. Vi vil bruke vår kompetanse og bredde til å sikre stabil drift og ikke minst videreutvikle Redd Barnas bruk av IT, sier konsernsjef i EDB ErgoGroup, Terje Mjøs.

Dette er ikke den første frivillige organisasjonen EDB Ergogroup har på kundelisten. Fra før er Frelsesarmeen og Røde Kors kunder, og leveransene består av standardiserte tjenester.

Et av Redd Barnas krav til ny driftsleverandør var at leverandøren skulle ta Redd Barna et tydelig steg i retning av skybaserte tjenester. EDB ErgoGroup presenterte en rekke sky-baserte tjenester, som åpner ytterligere muligheter for Redd Barna dersom de ønsker det gjennom avtaleperioden.

Denne avtalen løper over fire år og har en verdi på 11 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.