KORTNYTT

Millionbevilgning til forskerautentisering

Det er bevilget en million dollar til et prosjekt for å lette brukerautentisering på tvers av to plattformer for forskere.

2. des. 2004 - 12:42

Prosjektet ledes av National Center for Supercomputing Applications (NCSA). Poenget er å integrere to åpen kildekodeprosjekter som også er finansiert av det offentlige gjennom USAs forskningsråd National Science Foundation (NSF). Begge gjelder brukertilgang til såkalte gridprosjekter formidlet over Internett, der man gir tilgang til grupper av lokale måle- og dataressurser til forskerkollegaer i andre institusjoner.

Her har nemlig Globus Alliance og Internet2-initiativet utviklet hver sin pakke, henholdsvis Globus Toolkit og Shibboleth. Pakkene har ulike tilnærminger, og følgelig ulik styrke. Globus skal være best på autentisering, mens Shibboleth skal gi best styring på attributtinformasjon.

Prosjektet, døpt GridShib, skal forene autentiseringen fra Globus med attributtstyringen fra Shibboleth, og tilby forskningsgrid verden over en felles metode for å sikre at kun autoriserte brukere får tilgang til deres tjenester. Dette mener den amerikanske regjeringen er verdt en million dollar i utviklingskostnader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.