Millionbot for e-søppel

Tjenesteleverandøren EarthLink Network vant nylig et søksmål mot spam-kongen Stanford Wallace og hans firma Cyber Promotions, melder Techweb

Tjenesteleverandøren EarthLink Network vant nylig et søksmål mot spam-kongen Stanford Wallace og hans firma Cyber Promotions, melder Techweb

Wallace og Cyber Promotions har blitt berømte etter å ha fylt e-postbokser med millioner av uadresserte reklameforsendelser de siste årene. Til gjengjeld har Wallace selv blitt "mail-bombet", truet på livet, og jaget fra en tjenesteleverandør til en annen, ettersom de svartelistet selskapet hans.

Mandagens rettsavgjørelse tvinger Cyber Promotion til å betale EarthLink to millioner dollar, og forbyr Wallace å sende søppelpost til noen av EarthLinks abonnenter i fremtiden. Hvis Wallace sender uadressert reklame til tjenesteleverandørens brukere, selger EarthLink-adresser til andre spammere eller endrer beskjeder slik at det ser ut som de kommer fra EarthLink-servere, må han betale ytterligere en million dollar.

Som en del av avtalen, gikk Wallace også med på å sende en unnskyldning til EarthLinks abonnenter, hvor han sier at Cyber Promotion er helt ute av søppelpost-bransjen.

Cyber Promotion gikk med på avgjørelsen, slik at selskapet nå kan fokusere på sitt spam-vennlige stamnett.

Avgjørelsen har ikke undergravd Wallace's tidligere planer om å opprette et hjem for "etiske" spammere.

- EarthLink har startet en søppelpost-krig, sier selskapets advokat Pete Wellborn til Techweb. - Denne dommen gir beskjed om at vi kommer etter deg, uansett hvem du er. Wellborn sier at effekten av søksmålet var mye viktigere enn enn selve beløpet Cyber Promotions måtte betale. - Dette handler ikke om penger, men om EarthLinks abonnenters rett til et Internett fritt for søppelpost.

Til toppen