RESULTATERFINANS

Millionene drysser over de norske IT-toppene

IT-bransjen har svingt seg opp - det viser skattetallene. Sense-salget gir Nadir Nalbant førsteplass.

7. okt. 2005 - 10:03

Skatteetaten har lagt ut skattelistene, og årets klare inntektsvinner i IT-bransjen er Nardir Nalbant, viser tall hentet inn av Computerworld.

Nalbant var med å starte Sense, og hadde nok vesentlige engangsinntekter i forbindelse med salget til Chess på slutten av fjoråret.

På andreplass kommer seriegründer Bjørn Erik Tholfsen, som holder til i Sandefjord, og står bak selskaper som distributøren Itegra, nettbutikken MPX og bredbåndstelefoniaktøren Phonzo, som ble startet i løpet av året.

Norske sjefer klager gjerne innimellom på at de får lavere lønn enn tilsvarende stillinger i utlandet. Det er neppe helt rettferdig å sammenligne toppsjefer i norske selskaper med sjefer for lokale kontorer i amerikanske, men likevel verdt å merke seg at åtte av de ti best betalte er norske, inkludert gründerne.

Visma-sjef Øystein Moan gjør det bra, med 6,7 millioner i inntekt. Jo Lunder i Ementor tjente også litt over 6 millioner, mens Eivind Roalt i HP topper listen over ansatte i amerikanske selskaper.

Videre følger Jon Fredrik Baksaas i Telenor, vekstkometen Fast Search &Transfers John Markus Lervik og Olav Stokke i Nextgentel.

Per Kveim i Software innovation hadde et tøft år, men er likevel på niendeplass, og sistemann på topp ti er den andre ”utlendingen”, Ketil Kivedahl i TDC Song Norge.

På de neste ti plassene følger imidlertid bare tre ansatte i norske selskaper, to fra Siemens og fem fra amerikanske selskaper.

Det er ellers verdt å merke seg at Eric Sandtrø i Komplett ligger på formuetoppen, med 52,4 millioner, litt foran Lerviks 46 millioner.

Tilsvarende liste for neste år, vil etter all sannsynlighet ha Idar Harry Vollvik både på inntektstoppen og formuetoppen, med god margin. Etter salget av Chess er til Telia nærmer inntekten hans seg en milliard kroner. I 2004 hadde han en inntekt på 823.000 og formue på 25 millioner, melder Computerworld.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.