AVTALER & KONTRAKTER

Millioner av AT&T-kunder får Opera

Nettleseren preinstalleres på en rekke nye mobiltelefoner.

5. okt. 2009 - 08:19

Den amerikanske telegiganten AT&T kunngjør i dag en serie nye mobiltelefoner som skal leveres med den norske nettleseren Opera Mini.

Opera Software har allerede avtale med to andre amerikanske teleoperatører (Virgin Mobile og Sprint), men denne avtalen er større.

Gjennombrudd

Det norske selskapet steg kraftig på børsen tidligere i sommer på nyheten om avtalen, som den gangen ble omtalt som deres definitive gjennombrudd i USA.

- Denne avtalen er strategisk viktig for oss, sa kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software til digi.no den gangen.

På det tidspunktet var det klart at Opera hadde sikret seg kontrakt med en av de største teleoperatørene, men det var ikke klart hvilken.

Dagens kunngjøring avslører at det dreide seg om AT&T, som med sine 78 millioner abonnenter er USAs nest største teleoperatør. Kun Verizon er større (82 millioner).

Opera Mini 5 ble nylig lansert i en betaversjon. Om det er denne som nå tas i bruk av AT&T ønsker ikke Opera Software å bekrefte.

- Det er snakk om forskjellige produkter. Det jeg kan si er at vi har som strategi å levere våre nyeste produkter, sier Tor Odland til digi.no.

En pressemelding fra AT&T om nyheten avslører at produktene etter all sannsynlighet blir levert uten Opera-navnet.

Det er ikke uvanlig at Operas produkter pakkes om med en teleoperatørs eget produktnavn. Blant annet har T-mobile gjort det samme tidligere.

- Det stemmer, bekrefter Odland, du må litt ned i produktet for å faktisk se at det dreier seg om Opera.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.