- Millioner av nettsteder slått ut

Domenegigant trolig rammet av DDoS-angrep.

- Millioner av nettsteder slått ut
Go Daddy kom i søkelyset etter å ha støttet det kontroversielle amerikanske lovforslaget SOPA. Mandag ble domenegiganten rammet av det som fremstår som et massivt tjenestenektangrep. Bilde:

En person som hevder å være sikkerhetsansvarlig i Anonymous har tatt på seg ansvaret for et angrep mot Go Daddy, verdens største domeneregistrar.

Det amerikanske hostingselskapet oppgir at de drifter minst 53 millioner domenenavn for nærmere 10,5 millioner kunder.

Et stort antall av kundenes nettsteder skal ha vært berørt av hendelsen, som oppsto mandag kveld norsk tid.

- Flere millioner nettsteder gikk ned for telling. Kunder klager også over at e-postkontoer og kundesenteret til Go Daddy er nede, skriver TechCrunch.

Personen som hevder å stå bak sier at angrepet er utført av ham alene, og ikke del av en kampanje av Anonymous, den løst sammensatte grupperingen med såkalte hacktivister.

Go Daddy kom i fjor i et negativt søkelys blant mange, etter at selskapet støttet det kontroversielle amerikanske SOPA-lovforslaget. Likevel er det uklart hva som er motivasjonen bak det angivelige angrepet.

- Jeg tar ned Go Daddy fordi jeg ønsker å teste sikkerheten deres, og flere andre grunner jeg ikke kan gå inn på nærmere nå, skriver «Anonymous Own3r» i en twittermelding.

DDoS

Trolig dreier det seg om et tjenestenektangrep (DDoS) mot DNS-serverne til Go Daddy, uten at selskapet selv har bekreftet dette.

- Vi opplever sporadiske avbrudd. Forholdet påvirker vårt nettsted og nettstedene til noen av kundene våre, heter det i en kunngjøring fra domeneregistraren.

Ikke på noe tidspunkt skal sensitive kundeopplysninger, som kredittkortdata, passord, navn eller adresser ha blitt kompromittert, oppgir selskapet.

Domenetjenestene til Go Daddy var nede i nærmere fire og en halv time, men skal nå være oppe igjen.

Ifølge Wired har selskapet nå overlatt driftingen av DNS-tjenerne sine til konkurrenten VeriSign.

    Les også:

Les mer om: