Millioner får Microsoft-kurs

Stortstilt opplæringsprogram skal hjelpe USA.

Millioner får Microsoft-kurs

Stortstilt opplæringsprogram skal hjelpe USA.

Programvaregiganten Microsoft kunngjorde i helgen et opplæringsprogram, som tar sikte på å lære bort digitale ferdigheter til to millioner amerikanere de neste tre årene.

Gjennom programmet og nettportalen Elevate America, skal selskapet tilby teknologisk grunnkompetanse, kurs og sertifisering.

Tiltaket kommer i kjølvannet av massive jobbkutt i USA. 3,6 millioner arbeidsplasser er forsvunnet det siste året, halvparten bare de siste tre månedene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Millioner mangler teknologiferdighetene som er nødvendige i dagens økonomi. Gjennom dette programmet ønsker vi å hjelpe arbeidstakere skaffe kompetansen de trenger for å lykkes, sier Pamela Passman som leder Microsoft corporate affairs i en uttalelse.

Microsofts kunnskapsløft vil bli utført i samarbeid med føderale og lokale myndigheter. Selskapet oppgir at de stiller sine ressurser til rådighet, men at myndighetene skal selv gjør dem tilgjengelig for befolkningen. Først ut er statene Florida, New York og Washington.

Prosjektets nettportal skal gi tilgang til ulike nettbaserte kurs, blant annet hvordan bruke internett, sende e-post og utforme egen CV. Det blir også tilgang til mer avanserte kurs i bruk av Microsofts programvareportefølje.

Det er ikke kjent hvor mye initiativet vil koste. Totalen avhenger av hvor mange av kupongene som blir tatt i bruk, samt miksen av kurs og sertifiseringer som benyttes, ifølge Cnet.

Til toppen