BEDRIFTSTEKNOLOGI

Millioner i kø for å få Google Wave-tilgang

Opptil flere måneders ventetid for etternølerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2009 - 15:03

Google er godt i gang med den begrenset testingen av selskapets Wave-tjeneste. Google har store forventninger til tjenesten, men forventet trolig ikke at så mange ville be om tilgang allerede nå.

I et intervju med Techradar.com sier Lars Rasmussen, en av de to Google-ansatte brødrene som står bak Wave, at flere hundre tusen nå har fått tilgang, men at antallet forespørsler er på over to millioner.

- Hvis du er nederst på listen, vil det ta flere måneder, sier Rasmussen. Google skal ha innskrenket de eksisterende brukernes muligheter til å invitere nye brukere.

Årsaken til at ikke alle umiddelbart får tilgang, er at systemet foreløpig ikke skalerer godt nok. Dette er noe Google jobber med.

I tillegg til å være en kommunikasjonsplattform, er Google Wave også en plattform for utvikling av utvidelser i form av gadgets - eller «innstikk», som deltakerne av bølgen «Norsk bølgesjargong» foreslår at det bør hete på norsk. Allerede finnes det innstikk i form av blant annet spill, slik som sjakk.

Rasmussen sier at det sannsynligvis vil komme en markedsplass for dette, slik at utviklere kan ta betalt for innstikk de lager.

- Vi har ikke avgjort dette 100 prosent, men alle utviklerne spør om betalte applikasjoner, sier Rasmussen. Dette vil også kunne gi Google inntekter, ved at selskapet krever en andel av omsetningen.

- Jeg blir veldig overrasket om vi ikke går den veien, sier Rasmussen.

Det er allerede mye aktivitet blant de norske brukerne av Google Wave.
Det er allerede mye aktivitet blant de norske brukerne av Google Wave.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.