– Millioner vil kjøpe Apple Watch

Steve Wozniak har troen.

– Millioner vil kjøpe Apple Watch
Steve Wozniak er glad i klokker, og bruker fremdeles sin Nixie med neon-rør. Bilde: Marius Jørgenrud

Med bare måneder igjen til lanseringen av Apple Watch (smartklokken skal slippes i april), begynner forventnignene å vokse merkbart.

Britiske BBC tok nylig en prat med Apple-grunnleggeren Steve Wozniak, som tross alt er glad i å uttale seg om selskapets produkter og andre teknologiske nyvinninger, selv om han ikke jobber i Apple lenger.

Wozniak har tidligere vært skeptisk til konseptet med smartklokker, da de etter hans mening ikke har fremstått som attraktive og nyttige nok. Han har også innrømmet (før Apple Watch ble bekreftet) at han regner med at Apple vil revolusjonere dette markedet den dagen de slipper et slikt produkt.

Nå sier den erfarne teknologen at han er sikker på at millioner vil kjøpe Apple-klokken - alle som eier et Apple-produkt vil kjøpe den, og der vil den nå en kritisk masse helt fra start, sier Wozniak.

Nesten som kunst

Produktet er veldig attraktivt, mener Wozniak, og synes at displayet fremstår som «et stykke kunst», og kunder som er opptatt av det visuelle vil ønske seg en slik klokke øyeblikkelig.

Apple Watch vil imidlertid måtte ha praktiske bruksområder også, og Wozniak viser til brukere med diabetes - hvis klokken kan effektivt måle nivået på blodsukkeret hele dagen vil dette nisjemarkedet allerede da være nådd.

Steve Wozniak ser også litt i krystallkulen og diskuterer hva han tror Apple vil satse på i fremtiden - selvkjørende biler, droner og mer avansert, mer fleksibel stemmegjenkjenning er blant områdene han har troen på.

Wozniak har såklart fremdeles aksjer i Apple og er dermed ikke helt nøytral, men han har ofte snakket positivt også om selskapets konkurrenter. Han droppet likevel sine Android-telefoner til fordel for iPhone 6 i fjor høst.