AVTALER & KONTRAKTER

Millionkontrakt for Novell i Norge

Novell vant kontrakten for sikker ID-forvaltning til 3300 brukere i Vetco Aibel, tidligere ABB Offshore.

4. okt. 2004 - 10:29

Vetco Aibel ble opprettet som EB Offshore i 1989. Selskapet forlot ABB-konsernet og gikk inn i Vetco-gruppen i juli i år. Løsrivelsen fra ABB innebærer at Vetco Aibel må gjennomgå hele sitt internasjonale IT-nettverk med 3300 brukere (av over 5000 ansatte) fordelt på 17 land.

For sikker identitetsforvaltning valgte Vetco Aibel løsningen til Novell.

– Kontrakten har en varighet på tre år, og er verdt 5,5 millioner kroner i lisensinntekter, sier markedssjef Stig Sjursen i Novell Norge til digi.no. – Det utslagsgivende var at vi har en løsning for et globalt distribuert nettverk med sikker single sign-on samtidig som alt kan driftes sentralt fra Vetco Aibels hovedkvarter i Billingstad.

Sjursen trekker fram to andre faktorer som avgjorde valget av Novell framfor konkurrentene: SAPs sertifisering av Novells produkter, og den sterke anbefalingen fra analyseselskapet Gartner.

Avtalen gjelder Nsure Identity Manager, basert på Novells katalogtjeneste eDirectory, samt ZEN-suiten for drift av ressurser fordelt på flere plattformer – servere, stasjonære og bærbare PC-er, samt PDA-er.

Vetco Aibel ser for seg store besparelser som følge av færre henvendelser til helpdesken om passord og skrivere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.