AVTALER & KONTRAKTER

Millionkontrakt for Novell i Norge

Novell vant kontrakten for sikker ID-forvaltning til 3300 brukere i Vetco Aibel, tidligere ABB Offshore.

4. okt. 2004 - 10:29

Vetco Aibel ble opprettet som EB Offshore i 1989. Selskapet forlot ABB-konsernet og gikk inn i Vetco-gruppen i juli i år. Løsrivelsen fra ABB innebærer at Vetco Aibel må gjennomgå hele sitt internasjonale IT-nettverk med 3300 brukere (av over 5000 ansatte) fordelt på 17 land.

For sikker identitetsforvaltning valgte Vetco Aibel løsningen til Novell.

– Kontrakten har en varighet på tre år, og er verdt 5,5 millioner kroner i lisensinntekter, sier markedssjef Stig Sjursen i Novell Norge til digi.no. – Det utslagsgivende var at vi har en løsning for et globalt distribuert nettverk med sikker single sign-on samtidig som alt kan driftes sentralt fra Vetco Aibels hovedkvarter i Billingstad.

Sjursen trekker fram to andre faktorer som avgjorde valget av Novell framfor konkurrentene: SAPs sertifisering av Novells produkter, og den sterke anbefalingen fra analyseselskapet Gartner.

Avtalen gjelder Nsure Identity Manager, basert på Novells katalogtjeneste eDirectory, samt ZEN-suiten for drift av ressurser fordelt på flere plattformer – servere, stasjonære og bærbare PC-er, samt PDA-er.

Vetco Aibel ser for seg store besparelser som følge av færre henvendelser til helpdesken om passord og skrivere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.