Millionoverskudd på nettreiser

Etter millionoverskudd sikter Restplass.no mot nye markeder, mens konkurrenter sliter.

Etter millionoverskudd sikter Restplass.no mot nye markeder, mens konkurrenter sliter.

Dobling av omsetning uten vesentlig økning av lønnsutgiftene, det er svært heldig situasjon. Nettreisebyrået Restplass.nos seks ansatte omsatte i fjor hver for 14 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

Omsetningen voskte fra 37,1 millioner til 85,9 millioner, noe som ga 3,4 millioner kroner i overskudd.

Gründer og eier av 68 prosent av aksjene, Jason Eckhoff, er naturlig nok meget fornøyd. Sin høye eierandel er det imidlertid ikke sikkert at han beholder. Han går nemlig med planer om en betydelig emisjon, for å skaffe penger til satsing i Sverige og Danmark.

Men noen stor utvidelse av staben blir det neppe snakk om. De nye markedene skal erobres uten egne kontorer i Danmark og Sverige.En annen utvidelsesmulighet er å begynne å selge charterturer.

Blant konkurrentene har Reisefeber vesentlig bedret resultat, men ennå et lite underskudd, Ebookers sliter med et lite krympende overskudd og Zolong, nettdelen av Via gikk med 700.000 i minus på en omsetning på 26 millioner.

Verst ute er Reisetorget.no, som sliter med flere inkassosaker, ifølge Dagens Næringsliv. Gotogate, derimot gikk med solide 9,5 millioner i pluss før skatt, på tross av et omsetningsfall på fem millioner, til 175 millioner. Nedgangen skyldtes salg av Norwegian-billetter i 2003, som bortfalt i 2004.

Til toppen