Millionsøksmål mot ARK-datter

ARK-datteren Lantec har mottatt et søksmål på 21 millioner kroner. Søksmålet er et motsøksmål fra en kunde i Bergen hvor Lantec har vunnet sine saker helt opp til Høyesteretts kjæremålsutvalg. ARK tar det for gitt at de vinner saken som kommer opp i januar.

- Dette er en gammel sak for oss og startet egentlig i oktober 1997, forteller markedsdirektør Henrik Lindblad i ARK.

Selskapet Datacom, som ble kjøpt av Lantec i fjor, hadde levert et system for EU-kontroll av biler til en kunde i Bergen. Etter forsinkelser på leveransen nektet kunden å betale for systemet og hevdet at det ikke var ferdigstilt.

Lantec gikk til namsmannen og fikk godkjennelse for å hente utstyret tilbake dersom kunden ikke betalte, men det ville ikke kunden godta. Saken gikk så gjennom rettssystemet og Lantec vant hele veien til den stoppet i Høyesteretts kjæremålsutvalg som avviste anken fra Lantecs kunde.

Etter at saken er sendt til inkasso, svarte kunden i høst med et motsøksmål på 21 millioner kroner, med påstand om at systemet ikke er levert.

- Det spesielle er at systemet er i bruk hos kunden i dag. Selskapet reklamerer til og med for systemet i sine annonser i lokalpressen, poengterer Lindblad.

Saken skal opp for Bergen byrett 13. januar 1999.

Til toppen