Millionsøksmål mot SOL

Scandinavia Online, som driver den svenske portalen Passagen, saksøkes for 74 millioner svenske kroner av SGP Online Publishing for påstått avtalebrudd.

Scandinavia Online, som driver den svenske portalen Passagen, saksøkes for 74 millioner svenske kroner av SGP Online Publishing for påstått avtalebrudd.

Scandinavia Online blir saksøkt for 74 millioner svenske kroner av selskapet SGP Online Publishing.

Dette selskapet driver som konkurrent til Gule Sider i Sverige, og har registre over ulike selskaper i forskjellige bransjer.

SOLs svenske portal, Passagen.se og søkemotoren Evreka.com, bruker det svenske selskapet Eniro (tidligere eid av svenske Telia) til sin søkemotor. Men SPG Online Publishing mener de har en avtale med SOL som gir dem eksklusiv rett til å levere denne type tjenester til selskapet svenske portalvirksomhet, skriver Finanstidningen.

- Jeg ser store muligheter for å vinne søksmålet. Det er mye som taler for vår sak, sier Gunnar Rönn, som eier SPG.

Konsernsjef i SOL, Birger Steen, er av en helt annen oppfatning.

- Vi tar selvsagt stevningen alvorlig med tanke på størrelsen. Men på den andre siden anser vi den som komplett grunnløs. SPG koker suppe på en spiker, sier Steen i intervjuet med Finanstidningen.

Steen innrømmer at det har eksistert en avtale med SPG, som skulle gi selskapet de rettighetene de nå vil gå til sak på. Men han legger til at dette var med et annet juridisk selskap, og at det ikke har noen relevans for det nåværende selskapet som går under navnet SOL.

Til toppen