Millionunderskudd i Norman

Datasikkerhetsselskapet Norman presenterte i dag et negativt resultat før skatt på 8,3 millioner kroner for andre kvartal, mot et overskudd på 1,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

Datasikkerhetsselskapet Norman presenterte i dag et negativt resultat før skatt på 8,3 millioner kroner for andre kvartal, mot et overskudd på 1,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

For første halvår kan Norman ASA skilte med et minus på omlag 18 millioner kroner.

Normans omsetning i Q2 falt fra 53 millioner kroner i fjor til vel 50 millioner kroner for samme periode i år, mens driftsresultatet endte på minus 8,3 millioner, mot 0,4 millioner i fjor.

Ifølge resultatmeldingen fortsetter Norman å gjennomføre kostnadsreduserende tiltak. Til tross for ekstraordinære kostnader i andre kvartal relatert til endringer i personell og den foreslåtte utfisjonering av Norman Security på totalt 2,1 millioner kroner, ble driftskostnadene redusert fra 59 millioner kroner i første kvartal til 58 millioner i årets andre kvartal. Kostnadsfordelingen i første og andre kvartal 2001 var lik og sammenlignet med andre kvartal 2000 er økningen i kostnader relatert til oppkjøpet av PKI-utviklingsteamet i Tsjekkia og en generell økning i bemanning særlig innen viruskontroll utvikling og Norman Security salg/ledelse. Når overføringen av utviklingskompetansen fra Australia til Tsjekkia er fullført i slutten av 2001, forventes det en månedlig kostnadsreduksjon på 800.000 kroner, heter det i resultatmeldingen.

Norman ASA hadde driftsinntekter på 100 millioner kroner i første halvår 2001 - en økning på ti prosent sammenliknet med samme periode i fjor (men korrigert for Ibas' reparasjonsvirksomhet som er solgt). Viruskontroll-divisjonen og Ibas hadde en omsetning på 97,8 millioner kroner. EBITDA for disse ble 16 millioner.

Prosessen med utfisjoneringen av Norman Security går etter planen og er nå godkjent av styret.

Det største forretningsområde i Norman, viruskontroll, hadde en omsetning på 67,4 millioner kroner i første halvår, mot 64,4 millioner i tilsvarende periode ifjor, det vil si en økning på fem prosent. EBITDA i perioden var 11 millioner kroner.

Dataredningsselskapet Ibas AS hadde i første halvår en omsetning på 30,4 millioner kroner, opp 30 prosent i forhold til samme periode ifjor. Det er spesielt områdene datarekonstruksjon og datasletting som bidrar til veksten, men også innen dataetterforskning er det sterk økning i antall henvendelser til selskapet.

Til toppen