BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mimer: Svensk databasesystem for Linux

Innen årsskiftet vil svenske Sysdeco Mimer tilby en fritt nedlastbar utviklerutgave av relasjonsdatabasen DBMS MIMER for Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. nov. 1998 - 15:47

DBMS MIMER er en RDBMS (Relational Database Management System) som finnes for plattformer som 32-bits Windows, OpenVMS, AIX, HP-UX og Solaris. Ifølge Sysdeco Mimer er den spesielt laget for kritiske klient/server-miljøer og tilbyr skalérbar ytelse, inkludert multiprosessorstøtte. Fordi den finnes til såpass mange plattformer er den ifølge selskapet svært egnet for miljøer hvor plattformuavhengighet og samvirke er viktig. Funksjonsmessig vil det ikke være noen forskjell mellom de nåværende utgavene av MIMER og Linux-utgaven.

Sysdeco Mimer vil lisensiere en komplett, men gratis utviklerutgave av MIMER 8.1 for Linux som skal kunne hentes ned fra selskapets nettsted innen slutten av 1998. En betautgave skal bli tilgjengelig allerede denne uken.

Run-time-lisenser for databaseapplikajoner utviklet med MIMER skal tilbys til det selskapet mener er svært attraktive betingelser. Sysdeco Mimer vil i tillegg tilby brukerstøtte for MIMER på Linux.

MIMER 8.2 vil kunne kjøres på PC-er med 16 MB minne og 66 MHz 486-prosessor eller bedre hvor Red Hat 5.0 er installert.

- Fordi vi anser Linux som en betydelig produksjonsplattform, har vi har utnyttet hele operativsystemets potensial for å kunne tilby best mulig ytelse og skalerbarhet, sier Stefan Eck, markedssjef for Sysdeco Mimer, i en pressemelding.

Peker til Sysdeco Mimer finner du i spalten til høyre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.