BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mimrer etter fem år på web

Husker du den gangen det bare var 2.000 web-servere å velge blant, den gang Microsoft trodde Internett var et blaff, Netscape ikke var oppfunnet og Gisle Hannemyr lagde FAQ-er om PPP?

Pål Leveraas
20. apr. 1999 - 04:00

Ikke det? Det er faktisk bare fem år siden, minner Data Fellows oss om i en pressemelding. Data Fellows sin web-site feirer femårs-bursdag i april, og minner derfor om hvor lenge fem år er siden:

"I april 1994 fantes ikke noe www.microsoft.com, www.ibm.com eller www.apple.com. Det var heller ingen www.netscape.com, www.aol.com eller www.ebay.com, www.cnn.com, www.msnbc.com eller www.disney.com. Det fantes intet Geocities, Altavista eller Hotmail", mimrer DataFellows, og fortsetter:

"Netscape og Internet Explorer eksisterte ikke ennå. De vanligste nettleserne den gang var NCSA Mosaic og det tekstbaserte Lynx. Andre nettlesere var Cello og Winweb. De fleste web-brukere satt på Unix. På PC-plattformen var MS-DOS og Windows 3.x de mest brukte operativsystemene."

Selskapet forteller at det ofte var vanskelig for folk å komme inn på web-stedet deres, fordi det var de færreste som hadde utstyr og programvare nødvendig.

"Det fantes 2.000 web-servere på kloden. To og et halvt år senere var det 650.000, og i dag er det mer enn fire millioner. For fem år siden var Data Fellows web-server den eneste på Internett med anti-virus-informasjon."

Det var tider, det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra