Min handleliste til jul

Et veddemål kan være så mangt, og denne gangen er gevinsten langt mindre enn innsatsen, men som en troende Internett-tilhenger vil jeg bevise at bransjen holder hva den lover.

Det begynte som en spøk med en kamerat av meg. Jeg hevdet at i år skulle julehandelen gå som en drøm, fordi jeg skulle kjøpe alle julegavene på nettet.

Ikke bare skulle det gå lekende lett fra foran PC-en i lunsjpausen, men attpåtil skulle jeg slippe å vasse til knes i sørpe og med sutrete unger på slep. Jeg ville riktignok miste noe av julestemningen fra Bettan 'Musak' Anderson som synger julesanger på butikkenes interne musikkanlegg, og pepperkakene på kassadisken - men julesnacksen skulle jeg vel alltids klare å skaffe meg i heimen, sammen med en kopp varm tomtegløgg foran TV-en.

Men min kamarat var ikke særlig overbevist om min tro, og at det nok måtte sterkere bevis til enn mine hallelujarop før han lot seg frelse. I stedet sa han at jeg bare kunne glemme å handle julegavene på Internett. For nettbutikkene var ikke til å stole på verken når det gjaldt de tekniske løsningene, sikkerheten ved betaling, eller at Posten skulle klare å levere gavene i tide før jul. Nei, det var større sjanser for at det skulle snø i Sahara, mente min venn.

Trøsten får bli at det faktisk har snødd i Sahara, første gang visstnok på 1970 tallet, etter hva Trivial Pursuit-kortene påstår.

Det gikk som det måtte gå: Et veddemål ble inngått. Jeg med min påstand om at jeg skulle handle alle gaver på nettet i år, og han med sin antipåstand om at det ville jeg aldri klare. Så nå får dere bare ha meg unnskyldt kone, bror og resten av familien dersom det blir tomt under juletreet i år. Om alt går til hundene får jeg heller love her og nå at jeg skal ta det igjen til de respektives bursdager til neste år...

Selv om jeg nok innerst inne nok holder litt med min kamerat, og tviler på at det lar seg gjøre, kan jeg ikke la meg knekke uten å ha gjort et reelt forsøk. I tillegg har jeg jo en flaske med brunt innhold og vinne...

...eller tape.

Vel, skal jeg ha noen sjanse til å vinne, så gjelder det å i alle fall å ha planleggingen i orden tenker jeg. Så jeg forkaster fort gammelmetoden der jeg vandrer hvileløst fra butikk til butikk i varehusene, på blind leting etter noe som kanskje kan tenne en idé. Det funker neppe på nettet uansett, der alt er organisert i katalogisk struktur og emneregistre. Nei, frem med blokk, papir og telefon.

Etter å ha tatt hele ringerunden med hele familien og frittet dem ut for hva de ønsker seg, har jeg endelig kommet frem til en ønskeliste som jeg kan bruke. Nå gjelder det bare å finne frem til de egnede butikkene på nettet, og få bestilt de aktuelle gavene. Og jeg skal nok inrømme at jeg har kastet på båten tanken om å få gavene billig i år. Til det er jeg for oppsatt på å vinne veddemålet...

Vel, slik ser i alle fall min foreløpige handleliste ut. I tillegg har jeg funnet frem til de stedene jeg regner har tilfredstillende løsninger og med en såpass velsmurt distribusjon at leveringen ikke skal møte altfor store problemer. Og da gjenstår det bare å krysse de riktige fingrene:

Julegaveliste

I neste runde skal jeg fortelle dere om hvordan det går med bestillingen og om jeg støter på noen problemer. Får bare håpe at alt går som det skal, for tiden frem til jul går bare så altfor fort.

Men lov meg én ting da folkens: Siden jeg nå dels har avslørt hva jeg skal handle til jul, må idere ikke fortelle mine kjære hva de får, for da forsvinner all overraskelsen. Så får jeg håpe at heller ingen fra familien leser denne listen.

Les mer om:
;