Mindre kontor og færre ansatte skal redde Dressmart

Det svenske e-handelseventyret Dressmart sier opp ansatte og flytter fra luksuslokaler i Stockholm sentrum. Selskapet kan slåes konkurs allerede tirsdag.

Den svenske e-handelsbedriften Dressmart skulle selge pene klær til verden. Men den finansielle siden ved bedriften ble alt annet enn pen.
Les:
Dressmart.tom for penger

På tirsdag avgjøres det om selskapet slås konkurs eller får lov til å leve enda en stund. For noen uker siden måtte ledelsen i høyprofilerte Dressmart ta ut betalingsutsettelse og restrukturere gjelden.

Nå skal alle unødvendige utgifter bort fra selskapet, alle unødvendigheter skal skrelles.

Blant annet skal de fasjonable kontorlokalene, midt i Stockholm sentrum, forlates. Ifølge Dagens Industri har selskapet leid 1300 kvadratmeter til 4 millioner kroner i året.

Det betyr at mens et av argumentene for å drive med e-handel er å kutte kostnader i forhold til vanlige butikker, leide Dressmart selv kontorlokaler til 50.000 svenske kroner per ansatt.

- Det er naturlig å trekke seg fra disse lokalene, sier Ronald Sundkvist, advokaten som skal restrukturere selskapets begredelige gjeldsbyrde.

På det meste hadde Dressmart mer enn 80 ansatte. Nå har antallet falt til 60, som ikke skal være for trygg på jobben i tiden fremover, uansett om det blir konkurs eller ei.

En overtagelse fra et annet selskap er kanskje den eneste redningen for Dressmart, og ifølge Dagens Industri er det flere interessenter. Den ene skal være et børsnotert svensk selskap. Det andre skal være klesselskapet Partware. Dressmart ville ikke kommentere dette.

Til toppen