Mindre nytt i oppdatert Windows Server

For å holde tidsplanen, vil Microsoft begrense tallet på nyheter i neste års oppdatering av Windows Server.

For å holde tidsplanen, vil Microsoft begrense tallet på nyheter i neste års oppdatering av Windows Server.

I mai i år kunngjorde Microsoft at de ville oppdatere serverutgaven av Windows med en viss regelmessighet, nærmere bestemte nye versjoner hvert fjerde år, og større oppgraderinger midt mellom hver nye versjon. Etter denne planen skulle Windows Server 2003 «Release 2» (ellers kjent bare som «R2») komme i 2005, mens Longhorn-serveren må leveres i løpet av 2007.

Ifølge Microsoft Watch har selskapet bekreftet at en del nyheter som var ventet til R2, er utsatt til Longhorn. Årsaken er at man ellers ville risikert å ikke overholde tidsplanen. I tillegg til sikkerhetsegenskapene kjent som Network Access Protection – se dagens artikkel Cisco og Microsoft inngår sikkerhetsallianse – blir også oppdateringer av Terminal Server utsatt til 2007.

Egenskaper som hittil har vært tilgjengelige som «feature packs» – blant annet Active Directory Application Mode og SharePoint Services og Windows Update Services – vil derimot være en del av R2. Oppdateringstjenesten vil sannsynligvis komme noe tidligere, i forbindelse med

Microsoft forsikrer at R2 vil leveres etter planen, det vil si seinest i annet halvår 2005, og at en første beta vil slippes til testere «forholdsvis raskt».

En egenskap som til en viss grad realiserer noe av Network Access Protection, en innbakt sikkerhetssjekk av PC-er i påloggingsprosessen, vil være tilgjengelig i Windows Server 2003 Service Pack 1 som ventes i første halvår 2005.

Andre Windows Server-nyheter i første halvår 2005 er 64 biters utgaver for utvidede x86-prosessorer fra Intel og AMD, Windows Update Services (som også vil integreres i R2) og en utviklerpakke for klyngeutgaven Windows Server 2003 High Performance Computing Edition. Selve klyngeutgaven forventes i annet halvår 2005.

    Les også:

Til toppen