JUSS OG SAMFUNN

Mindre penger til Altinn

Kan bety utsettelser.

14. okt. 2013 - 14:36

Da regjeringen la frem statsbudsjettet for 2014, mandag formiddag, ble det bevilget 230,5 millioner kroner til Altinn, statens portal for elektronisk dialog for næringsliv og borgere. Noen timer etter forslaget fra regjeringen ble kjent, sendte Brønnøysundregistrene ut en pressemelding med tittelen: «Mindre enn forventet»

Det er Brønnøysund-registrene som drifter Altinn-løsningen. På telefon forteller fungerende direktør, Håkon Olderbakk, at de hadde forventet mer penger fra staten. Faktisk er forslaget, dersom det blir vedtatt, en reell nedgang.

I budsjettet for 2013 fikk nemlig Altinn 258,5 millioner kroner- 28 millioner mer enn i år. Olderbakk sier at det ikke bare er å sammenligne de to bevilgningene direkte, siden det er prosjekter som ble finansiert i år som ikke vil fortsette til neste år.

– Vi må se nærmere på hva vi må prioritere først innenfor de rammene vi har fått. Tallene kan ikke sammenlignes direkte, men vi driver å analyserer dette nå. Vi må se hva vi kan klare og ikke klare innenfor de rammene som har blitt gitt i forslaget, sier Olderbakk til digi.no.

Den eneste sikre med forslaget til statsbudsjett som ble fremlagt mandag er at det blir endret – i betydelig grad. Stoltenberg-regjeringen søkte mandag ettermiddag om avløsning og Høyres leder, Erna Solberg, vil snart få i oppdrag fra Kongen om å etablere en ny regjering. Deres første jobb blir å avlegge et nytt budsjett som kan fåflertall i det nye Stortinget.

Olderbakk er tydelig på at nedgangen i bevilgninger gjør at det kan bli krevende for Altinn å «møte forventingene».

Altinn er da også en meget viktig del av digitaliserings-arbeidet i staten. Som digi.no har skrevet om tidligere denne høsten har de store planer for å åpne opp grensesnittene sine mot eksterne utviklere og miljøer. Hva som skjer i dette arbeidet, slik vi forstår det, vil være prisgitt budsjettrammene for neste år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.