Mindre sannsynlig med avtale Yahoo-Microsoft

En kjent tidligere overbevist analytiker framstår nå som usikker.

Mindre sannsynlig med avtale Yahoo-Microsoft

En kjent tidligere overbevist analytiker framstår nå som usikker.

Analytiker Sandeep Aggarwal i Collins Stewart er kjent på Wall Street for sine analyser av forholdet mellom Microsoft og Yahoo, og for sin overbevisende argumentasjon om at en avtale mellom de to kan være nær forestående.

I går publiserte han et notat der han skriver at sannsynligheten for en avtale mellom de to – ikke et oppkjøp men et samarbeid innen søk rettet mot deres felles konkurrent Google – er blitt betydelig mindre de siste ukene.

Han tallfester dette: Sannsynligheten for at de to innen rimelig tid kommer fram til en avtale er nå rundt 50 prosent. Hans tidligere anslag var «80 prosent pluss».

Aggarwal mener uenighet om pris er den største hinderet mot en avtale. Et annet problem er knyttet til hvordan en samordnet satsing på søk skal organiseres.

Microsofts lansering av Bing har gitt en gevinst i konkurransen mot Google. Aggarwal tror ikke det er tilstrekkelig, og avviser at Bing alene vil være nok til å få Microsoft opp på den markedsandelen Yahoo har i dag. Et samarbeid med Yahoo kunne forsterket virkningen av Bing, men bare dersom man handler forholdsvis raskt.

Ifølge Aggarwal er Yahoo-aksjen fortsatt et godt kjøp. Han tror den er priset for lavt, og at den faktiske verdi burde ligge på 20 dollar.

Da Aggarwals notat ble kjent, falt Yahoo-aksjen med 0,17 dollar til 16,23 dollar.

    Les også:

Til toppen