Mindre teknologistress i Xeon-markedet

Selv om Intel også i året som kommer vil lansere nye Xeon-modeller, er tempoet i utviklingen mye lavere enn det som er gjeldende for vanlige Pentium III-prosessorer.

Selv om Intel også i året som kommer vil lansere nye Xeon-modeller, er tempoet i utviklingen mye lavere enn det som er gjeldende for vanlige Pentium III-prosessorer.

Intel har lekket en tidsplan for det neste året som forteller om lanseringsplaner av nye prosessorer og brikkesett. Det vil også komme nye prosessorer for server- og arbeidsstasjonsmarkedet denne perioden.

I midten av andre kvartal neste år vil den første videreutviklingen av Pentium III Xeon lanseres. Denne prosessoren har fått kodenavnet Cascades og vil være basert på en 0,18 mikron prosessteknologi. Prosessoren vil leveres med en klokkehastighet på 750 MHz, men vil ellers tilsvare dagens utgave av Pentium III Xeon.
Intels hemmelige planer:
Intel lekker hemmelige prosessorplaner
Mindre teknologistress i Xeon-markedet
Brikkesettene trolig det mest spennende

I tredje kvartal neste år vil Merced dukke opp. Dette er Intels første og svært omtalte 64-bits prosessor. Det er fortsatt mange som tror at Merced aldri vil komme på markedet.

Uansett, ifølge Intels planer vil prosessoren kjøre sammen med det kommende 460GX-brikkesettet og trolig ha en systembuss på 200 MHz. Merced vil uansett aldri bli en prosessor for vanlige brukere, men vil bli brukt i serversystemer med prislapper på minst 150 tusen kroner.

I fjerde kvartal vil Intel introdusere Foster. Dette er en prosessor som er utviklet for å fungere i grensesnittene til både Pentium III Xeon (Slot 2) og Merced (Slot-M). Foster vil benyttes sammen med Intels kommende Colusa-brikkesett.

Intel vil trolig også utvikle Pentium III Xeon-prosessorer spesielt laget for arbeidsstasjoner. Den eneste klare forskjellen på disse og vanlige, Coppermine-baserte Pentium III-prosessorer vil være at Xeon-for-arbeidsstasjonsprosessorene vil støtte systemkonfigurasjoner med mer enn to prosessorer. I tillegg vil prisen trolig være 100 dollar høyere. Dette er likevel langt mindre prisforskjell enn prisforskjellen på Pentium III og Pentium III Xeon-prosessorer med samme klokkehastighet i dag.

Til toppen