RESULTATERFINANS

Mindre underskudd på program-utleie

24SevenOffice taper fortsatt penger på SaaS.

19. aug. 2009 - 15:05

Vi beklager at vi har misforstått og presentert EBITDA som resultat og ikke som driftsresultat i denne saken.

Regnskapet viser at selv om driften gikk i pluss, så gjorde 24SevenOffice opp regnskapet med et negativt resultat. På bunnlinjen ligger et tap på 1,4 millioner kroner etter skatt i andre kvartal.

«Software as a Service» (SaaS) eller utleie av programvare og tjenester til bedrifter over nettet er spådd en stor fremtid, men mange aktører opplever at det tar tid før investeringene modellen krever gir avkastning.

En av dem har vært børsnoterte 24SevenOffice, som utvikler egen forretningsprogramvare for små og mellomstore bedrifter.

Det norske selskapet la i dag frem tallene for andre kvartal som viser et underskudd på 1,4 millioner kroner etter skatt. På samme tid i fjor var underskuddet på vel 3,4 millioner.

Omsetningen er doblet til 37 millioner kroner det siste halvåret sammenlignet med samme periode i fjor.

Leveransemodellen deres baserer seg på repeterende inntekter. Selskapet oppfatter at det gjør dem mindre avhengige av nysalg for vekst og inntjening enn hos andre programvareleverandører.

En dobling av omsetningen står i sterk kontrast til tradisjonelle IT selskaper som har nærmere nullvekst under i finanskrisen, ifølge 24SevenOffice.

- Store SaaS-selskaper i USA har på samme måte som 24SevenOffice investert tungt i to til fire år før de når gjennombruddet og som deretter har lagt en betydelig andel av veksten rett på bunnlinjen, sier chief operating officer Ståle Risa i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.