Mindre varme med nye Xeon-prosessorer

Intel introduserte i dag to helt nye Xeon-prosessorer som skal være ekstra energieffektive.

Mindre varme med nye Xeon-prosessorer

Intel introduserte i dag to helt nye Xeon-prosessorer som skal være ekstra energieffektive.

Energieffektivitet er blitt blant de viktigste faktorene ved valg av maskinvare til serverrom. Større systemtetthet og økende regnekraft bidrar ofte til større kjølebehov. Både kjølingen og systemene selv trekker dermed stadig mer strøm. Samtidig er strømprisene svært høye mange steder.

Intel svarer på denne utfordringen ved å lansere to nye, firekjernede Xeon-prosessorer i L5400-serien. Dette er brikker basert på 45 nanometers prosessteknologi som ikke skal trekke mer enn 50 watt. Dette er det samme som forrige generasjon, men ytelsen skal være opptil 25 prosent høyere, lover Intel.

    Les også:

De to modellene, L5420 og L5410, vil være klokket til henholdsvis 2,5 og 2,33 GHz. Begge skal være utstyrt med 12 megabytes cacheminne og ha støtte for en forsidebuss på inntil 1333 MHz. Brikkene skal koste henholdsvis 380 og 320 dollar per stykk i kvanta på tusen enheter. Det er ikke helt klart når brikkene vil bli tilgjengelige på markedet, men en rekke serverleverandører har skal levere produkter basert på prosessorene. Dette inkluderer Asus, Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, HP, Hitachi, IBM og Rackable.

Intel kunngjorde i dag også at selskapet skal begynne å levere en ny tokjernet prosessor med redusert driftsspenning i løpet av neste kvartal. Denne skal ha et maksimalt effektbehov på 40 watt og være klokket til 3 GHz. Prosessoren vil utstyres med 6 megabyte cacheminne og støtter en forsidebuss klokket til 1333 MHz.

Til toppen