Mindre vekst for tysk nettmegler

De to største nettmeglerne i Tyskland har hatt et svakt kvartal, og kundetilveksten flater ut.

I går skrev digitoday at den tyske nettmegleren Comdirect viste en dramatisk nedgang i tilveksten av nye kunder sammenlignet med foregående kvartaler. Samtidig meldte konkurrenten Consors at antall transaksjoner per kunde sank i tredje kvartal. Selv om tilgangen på nye kunder var "tilfredsstillende" - tilgangen var på 50.000 nye kunder mot 20.000 hos Comdirect - viser antall gjennomførte transaksjoner en nedgang fra 3.1 millioner i andre kvartal til tre millioner transaksjoner i tredje kvartal. Comdirect hadde i samme periode 7.8 millioner gjennomførte transaksjoner.

De to største nettmeglerne i Europa sliter.

Nedgangen kommer ikke som noen overraskelse på aksjemarkedet. Aksjen har falt fra en topp på 138 euro i begynnelsen av september, til dagens notering på 98 euro. Aksjekursen har steget i etterkant av resultatet. I en pressemelding i går kveld oppgraderte Commerzbank aksjen til "hold" etter tidligere å ha hatt en "sell" anbefaling på aksjen:

- Dette er det beste resultatet blant de tre noterte nettmeglerne (red.anm: Comdirect, Consors og Direkt Anlage Bank). Dagens aksjekurs reflekterer "value" i aksjen etter fallet på 34 prosent den siste tiden, sa analytikeren til Commerzbank.

- Consors har ekspandert relativt raskt i andre land, og har etablert seg raskere i Frankrike, Spania, Italia og Sveits enn sine konkurrenter. Dette gir vekstpotensial, skrev Commerzbank.

Les mer nettmeglernes utvikling i tredje kvartal:

Nettmegler med svak vekst
Nettmeglerne holder stand

Les mer om:
;