Mini-Ementor vokser raskt

Informatikk er et mini-Ementor og opplever gode tider. Selskapet gir nå gass på ansettelser.

Informatikk er et mini-Ementor og opplever gode tider. Selskapet gir nå gass på ansettelser.

Informatikk er et av mange mellomstore norske IT-selskaper som opplever gode tider. Selskapet driver med både infrastruktur, IT-tjenester og programvareløsninger gjennom

kontorer i Oslo, Trondheim, Ålesund, Stavanger, Stockholm, Gøteborg, Malmø og København.

Dette gjør Informatikk til en mini-versjon av Ementor, men regnskapet ser ganske anderledes ut. Informatikk omsatte i 2004 for 164 millioner kroner og i pil peker kraftig oppover. I første kvartal endte omsetningen på 72 millioner, en vekst på 80 prosent fra første kvartal i fjor, melder selskapet.

Informatikk-sjefen protesterer ikke på sammenligning med Ementor.

- Ementors har med sin siste omorganisering lagt om til en modell som ligner de veldig på oss, sier Roald Sannæs, administrerende direktør i Informatikk til digi.no.

Resultatet endte på 2,1 millioner mot et resultat på 100.000 kroner i første kvartal 2004.

Selskapet har 25 prosent organisk vekst i Norge. I tillegg vokser selskapet gjennom ny virksomhet i Sverige og Danmark.

Selskapet har ansatt 25 konsulenter siden høsten 2004 og trenger enda flere. Salget av konsulenttjenester både innen infrastruktur, og portal og integrasjon har økt kraftig.

"Oppdragsmengden nå er så stor at selskapet regner med å ansette ytterligere minst 20 konsulenter i 2005, " forteller selskapet.

- Vi ansetter særlig folk på Unix-lagring og databaser samt Java og IBM Websphere, forteller Sannæs til digi.no.

Informatikk spiser blant annet markedsandeler på driftstjenester (outsourcing). I første kvartal løftet leveranser av driftstjenester til kommuner og små og mellomstore bedrifter med 63 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Selskapet har investert kraftig i økt kapasitet på sitt driftssenter for å møte ytterligere vekst fremover gjennom et samarbeid med IBM.

I første kvartal vant Informatikk kontrakter med Oslo Lufthavn, Aftenposten, EDB IT Drift, Norsk Medisinal Depot, Vitus Apotek, Ikea i Sverige, Drammen Kommune, Ålesund Kommune, Cermaq og Ulstein Verft, lister selskapet opp.

Til toppen