Minibanker til Evry

Ruller ut omfattende avtale i Sverige og Finland.

Minibanker til Evry
Rundt 1 000 minibanker i Norge, Sverige og Finland vil nå bli drevet av Evrys programvare. Avtalen er et gjennombrudd i finans-markedet for IT-giganten. Bilde: Kim Jansson

Evry melder at selskapet har inngått en avtale med den svenske minibankaktøren Kontanten. Det svenske selskapet driver rundt 1 000 minibanker som nå vil bli drevet med programvare fra den norske IT-giganten.

Kontanten har spesialisert seg på å sette ut minibankautomater på områder hvor mange ferdes, og deres oransje minibanker har blitt et kjent fenomen i flere svenske byer. Det svenske selskapet kom også inn i det norske markedet tidligere i år da de kjøpte Point Norge, som har 300 minibanker i Norge.

Det er Micos MultiVendor-programvare som driver automatene og det er dette Evry skal levere til selskapets maskiner i Sverige, Finland. De norske maskinene har allerede programvare levert av Evry, mens Evry i Finland i tillegg skal levere nettverkskommunikasjon til alle minibankene til selskapet.

Totalt har avtalen en verdi på 45 millioner kroner med en varighet på fem år.

Evrys konsernsjef, Terje Mjøs, sier i en kommentar at dette er et gjennombrudd for selskapet i det norske finansmarkedet.

– Kontanten får nå enhetlig programvare i alle land de operer i, hvilket gir enda større stordriftsfordeler for dem. For oss er det også en viktig avtale idet det gir oss innpass i det finske markedet som er et nytt marked for Evry innen bank- og finanstjenester, sier Mjøs.

    Les også: