JUSS OG SAMFUNN

Minister Meyer vil samle hele IT-Norge til debatt

Moderniseringsminister Morten Meyer setter av en halv dag til å diskutere IT-Norge med IT-bransjen.

20. aug. 2004 - 07:46

Mandag 23. august samler moderniseringsminister Morten Andreas Meyer store deler av IT-bransjen til en tre timers ettermiddagsdebatt om IT-Norges fremtid.

Blant de inviterte er Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, Accenture-sjef Nils Øveraas, professor Dag Wiese Schartum og andre.

Det er representanter for norsk næringsliv, frivillige organisasjoner og akademia som samles for å diskutere IT-politiske veivalg og utviklingen av offentlige elektroniske tjenester.

- Hensikten er å avklare forventninger, muligheter og hindringer for gjennomføring av moderniseringsministerens planer om få plass en trygg og sikker e-signaturløsning, én felles inngangsdør til offentlige tjenster på nett og bedre samordning av data på tvers av sektorer og forvaltningsnivå til brukerens beste, heter det i en melding fra departementet.

Et annet viktig mål er å bygge allianse mellom staten og private aktører i IT-bransjen, heter det i meldingen. I tillegg til statsråden åpningsinnledning, skal Jon Fredrik Baksaas (Telenor), professor Dag Wiese Schartum, Tom Bolstad (Bedriftsforbundet), Erik Lund Isaksen (Forbrukerrådet), Nils Øveraas (Accenture) holde korte innledninger til diskusjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.